Linnea & Basilika till Älmhults Handelsplats våren 2025

Prisbelönt restaurang öppnar på Älmhults handelsplats

Restaurangkedjan Linnea & Basilika etablerar sig på Älmhults handelsplats. Nya lokaler på totalt 400 kvadratmeter ska byggas för att ge plats för koncernens båda restaurangkoncept; Linnea & Basilika och A&M Sushi Bar. På menyn finns klassisk sydostasiatisk mat med inspiration från Vietnam och Thailand. Restaurangen planeras öppna under våren 2025.

  • Vi har försökt hitta en plats i Älmhult i flera år. Nu dök det upp ett bra läge på handelsplatsen där vi tror att vi kommer till vår rätt och kan tillföra något nytt. Vårt koncept fungerar bäst när vi finns utanför stadskärnan, på ett läge med många parkeringsplatser, säger Martin Pham, grundare av Linnea & Basilika.
  • All mat är lagad från grunden och vi importerar själva kryddor och örter från Thailand. I Älmhult kommer vi att servera lunchbuffé och från A la carte-meny, samt sushi genom konceptet A&M Sushi Bar som finns i samma lokaler, berättar Martin Pham.

Restaurangkedjans stora framgångar och snabba expansion har lett till att de vunnit Dagens industris Gasellpris två år i rad. Majoriteten av koncernens restauranger drivs av driftiga franchisetagare.

Kvalitet och hållbarhet
Restaurangkedjan har hållbarhetsarbete högt på agendan och har nyligen genomgått en omställning för att avveckla plastprodukter. Idag är alla deras take away-produkter av kraftpapper och 95 % av det totala emballaget är av miljövänligt papper. I år byts alla blandare ut till mer vatten- och energisnåla varianter.

  • Det är kostsamt, men vi vill dra vårt strå till stacken. Att Ingka bygger lokalerna med BREEAM-certifikat klingar väl med vårt miljöarbete, säger Martin Pham.

Besökare vill ha fler restauranger 
Kunder och besökare på handelsplatsen har länge efterfrågat ett bredare matutbud.

  • Det är fantastiskt kul att kunna erbjuda ett bredare matutbud och vi ser att denna etablering kan locka fler besökare till handelsplatsen och till Älmhult.

Restaurangen kommer att vara på 400 kvm och vara placerad på området mellan Lidl och Jem & Fix.

  • Detta blir ett steg i att utveckla ett idag oetablerat område på handelsplatsen där vi också har planer på aktivitetspark och Community house, säger Johanna Strid på Älmhults handelsplats.

Restaurangen kommer att ha öppet alla dagar i veckan kl. 11-21, både för sittande gäster och take away.

För mer information kontakta:
Martin Pham, Etablering Linnea & Basilika, martin.pham@linneabasilika.se
Johanna Strid, Meeting Place Manager, Älmhults handelsplats, 0708–771895