Linnea & Basilika öppnar i Höganäs

PRESSMEDDELANDE

Ängelholm 2018-04-20

 

Linnea & Basilika™ etablerar ny restaurang i Höganäs

 

Den sydostasiatiska restaurangkedjan Linnea & Basilika™ med bas i Ängelholm fortsätter sin offensiva expansion med att öppna en ny restaurang i Höganäs. Restaurangen blir på nästan 500 kvadratmeter. Hyreslängden är skrivet på 10 år och fastighetsägare är Svenska Handelsfastigheter. Restaurangen beräknas öppna någon gång under vintern 2018.

– Det ska bli spännande att etablera oss i Höganäs. Kommunen har haft en fin utveckling på handelssidan dem senaste åren och vi känner absolut att det finns en efterfrågan för vårt restaurangkoncept.

-Anette Ngo, VD –

Grunden till restaurangkedjan Linnea & Basilika™ lades 2008 i Landskrona när restaurang Basilika öppnade och utsågs till årets restaurang i Landskrona året därpå. Konceptet med hemlagad mat från Sydostasien av hög kvalitet har sedan 2014 utvecklats till restaurangkedjan Linnea & Basilika™. Idag finns restaurangkedjan på ett tiotal platser i södra Sverige och ytterligare restauranger är under uppbyggnad de kommande åren.

Linnea & Basilika™ i Höganäs innebär ett 10-tal nya arbetstillfällen på heltid. Kockarna hämtas i första hand från de andra restaurangerna i kedjan medan serveringspersonal och övrig kökspersonal rekryteras lokalt.

 

Om Linnea & Basilika

 

Linnea & Basilika AB är ett helägt familjeföretag som grundades av paret Anette Ngo och Martin Pham.

Kedjans namn är uppkallad efter dottern Linnea och parets första restaurang, Basilika.

Inom koncernen Linnea & Basilika Group AB ingår även varumärken A&M Coffee Bar™ och Noodle Company™