Linnea & Basilika öppnar i Falkenberg

Linnea & Basilika™ öppnar ny restaurang i Falkenberg.

 

Den sydostasiatiska restaurangkedjan Linnea & Basilika™ fortsätter sin offensiva expansion med att öppna en ny restaurang i Falkenberg. Restaurangen blir på nästan 550 kvadratmeter. Hyreslängden är skrivet på 12 år och fastighetsägare är Fastighetsbolaget Stortorget i Falkenberg AB. Restaurangen beräknas öppna någon gång under senhösten 2019.

– Restaurangen i Falkenberg blir vår andra etablering i Halland. Sedan tidigare finns vi även i Varberg. Falkenberg har en mycket fin och stark centrumhandel där man under dem senaste åren hamnat högt i olika mätningar. Vi är oerhört glada och stolta att vårt koncept med kvalité på mat, service och inredning har blivit så uppskattad av våra gäster. Vi ser med stor tillförsikt fram emot etableringen i Falkenberg.

-Anette Ngo, VD –

 

Grunden till restaurangkedjan Linnea & Basilika™ lades 2008 i Landskrona när restaurang Basilika öppnade och utsågs till årets restaurang i Landskrona året därpå. Konceptet med hemlagad mat från Sydostasien av hög kvalitet har sedan 2014 utvecklats till restaurangkedjan Linnea & Basilika™. Idag finns restaurangkedjan på ett tiotal platser i södra Sverige och ytterligare restauranger är under uppbyggnad de kommande åren.

–Vi har sedan ett par år letat efter lämplig lokal i Falkenberg. Vi tycker att satsningen från fastighetsägaren för kvarteret Hjulet är helt rätt för Falkenberg och centrumhandeln. Vi är övertygad om att Linnea & Basilika kommer bli ett fint tillskott till mat- och restaurangutbudet i staden.

-Martin Pham, Etableringschef –

 

Hyresvärd är fastighetsbolaget Stortorget i Falkenberg AB.

–Vi står inför en spännande framtid med att utveckla kvarteret Hjulet med utbyggnad av Gallerian och nybyggnation av 122 hyreslägenheter. Det är därför väldigt glädjande att välkomna Linnea & Basilika som valt att etablera sig hos oss och att de liksom vi ser potentialen i Falkenberg och dess centrumhandel. Etableringen av detta intressanta restaurangkoncept innebär att Gallerian stärker sin position ytterligare som ett av Falkenbergs bästa shoppinglägen.

-David Johansson, Etableringsansvarig Kvarteret Hjulet –