Linnea & Basilika öppnar i Eslöv

PRESSMEDDELANDE

Ängelholm 2018-02-15

 

Linnea & Basilika™ öppnar ny restaurang i Eslöv

 

Den sydostasiatiska restaurangkedjan Linnea & Basilika™ öppnar en ny restaurang i Eslöv. Restaurangen blir på nästan 400 kvadratmeter och blir den femte restaurangen i Skåne för kedjan. Restaurangen beräknas öppna någon gång under våren 2019.

 

 – Det ska bli riktigt spännande att etablera oss på flygstadens handelsplats i Eslöv. Restaurangen får ca 100 sittplatser. Vi kommer att erbjuda både lunchbuffé och kvällsservering. Med kvalité på mat och service hoppas vi att konceptet blir lika väl mottagen som på våra övriga etableringar.

-Anette Ngo, VD –

 

Grunden till restaurangkedjan Linnea & Basilika™ lades 2008 i Landskrona när restaurang Basilika öppnade och utsågs till årets restaurang i Landskrona året därpå. Konceptet med hemlagad mat från Sydostasien av hög kvalitet har sedan dess utvecklats till restaurangkedjan Linnea & Basilika™ som nu öppnar sin sjätte restaurang i Sverige.

 

– Det känns väldigt spännande att öppna ytterligare en restaurang med sydostasiatisk mat lagad från grunden. För oss är etableringen i Eslöv nyckeln för framtiden när vi växer inåt landet. Läget på lokalen och med en fastighetsägare som tror starkt på vårt koncept ser vi med stor tillförsikt fram emot invigningen våren 2019. 

-Martin Pham, Etableringschef –

 

Restaurangkedjan finns sedan tidigare, förutom i Landskrona, även i Löddeköpinge, Hyllinge, Varberg och i Ängelholm. Förutom restaurangen i Eslöv är ytterligare restauranger under uppbyggnad de kommande åren.

 

Linnea & Basilika™ i Eslöv innebär ett 10-tal nya arbetstillfällen på heltid. Kockarna hämtas i första hand från de andra restaurangerna i kedjan medan serveringspersonal och övrig kökspersonal rekryteras lokalt.